dinsdag 24 juni 2014

D-DAY



Hoe heeft Team Toekomst de Noorderbaan Awards beleefd? Twee leden van Team Toekomst, Eline en Ansjelly, aan het woord:

"Donderdag 12 juni was het dan zover, de afsluitende feestavond van de NoorderBaanBattle. Iedere groep heeft een presentatie voorbereid en laat deze aan elkaar zien. Na alle presentaties zal een vakjury beoordelen wie de felbegeerde award mee naar huis neemt. We verzamelen voor Martiniplaza en als iedereen er is gaan we naar binnen. Onze strategie: zodra we binnenkomen leggen we op elke stoel in de zaal een visitekaartje met onze website. Er wordt geopend door het communicatieteam en Arjen van Leeuwen. En dan horen we dat Team Toekomst als eerste moet........ We starten op en Brechtje en Jaap presenteren het super goed! Heel ontspannen komen ze over en het verhaal is super duidelijk! De vragen waren wel pittig aan het eind, maar we hebben ons er samen goed doorheen geslagen. Daarna moeten de andere teams. Allemaal hele verschillende en originele presentatievormen. Het viel mij wel op dat de meeste andere teams, heel leuke presentaties hadden maar dat ze niet duidelijk resultaten lieten zien. Aansluitend aan de presentaties is er een soort paneldiscussie. Terwijl iedereen een stembriefje in kan vullen voor de publieksprijs. Als afsluiter kunnen we naar de bar in Martiniplaza om een drankje te nemen. Nu begint het wachten pas echt... Terwijl de jury zich beraadt kan iedereen zich professioneel op de foto laten zetten.
We staan gezellig bij elkaar en ik vind:
Iedereen heeft gewonnen, iedereen heeft een persoonlijk proces doorgemaakt en iedereen heeft daar iets uit gehaald. Dus of we nou wel of niet winnen als team, gewonnen is er al. Voor mij persoonlijk had ik de ervaringsplek nooit gehad als ik niet had mee gedaan aan de NBB. Dus daar ben ik al super blij mee!
En dan komt de jury naar beneden. Wij staan her en der door de zaal wat verder naar achteren, eigenlijk verwachten we niet dat we zullen winnen. Er is 1 winnaar en de andere teams zijn allemaal gedeeld 2e. Het team dat gewonnen heeft, had een duidelijke presentatie, liet duidelijk de resultaten zien en heeft het beste totaalplaatje....... en TOEN dacht ik, nouuuuuu  dat zouden wij wel eens kunnen zijn..... TEAM TOEKOMST! We hadden dus gewonnen!! Wie had dat gedacht, snel met z'n allen naar voren en op de foto met onze award. De prijs €300,- om iets leuks van te doen als team! En natuurlijk het eerste NBB team ooit dat wint!" - Eline

Bron: Arjen van Leeuwen



"Donderdag: award-avond in MartiniPlaza. De vijf teams die deelnamen aan de Noorderbaanbattle presenteerden, ieder op geheel eigen wijze, het verloop van hun Noorderbaanbattle. Zo werd onder andere een lipdub en een bedrijfsfilmpje vertoond. Een paar dagen eerder staken wij van Team Toekomst de koppen bij elkaar om de presentatie over onze battle voor te bereiden. Tijdens de award-avond werd dit door Brechtje en Jaap feilloos gepresenteerd waarna de jury ons met pittige vragen bestookte. Maar, professionals als wij zijn ;), wisten we hier een bevredigend antwoord op te formuleren. Nadat alle teams waren geweest, was duidelijk dat veel jongeren in dezelfde situatie zitten: met een afgeronde opleiding maar zonder baan.
Uit alle presentaties bleek echter dat de Noorderbaanbattle iedereen de motivatie voor de zoektocht naar een baan bracht dan wel terugbracht.
Volgens mij is dat het belangrijkste, de motivatie om verder te gaan. Behalve dat zijn veel van de deelnemers  een stapje verder in hun carrière gekomen. Zo zijn uit de battle een aanzienlijk aantal werkervaringsplekken voortgekomen en heeft het project het team uit Hoogezand een aantal verrassende carrièreswitches gebracht.

Spannende momenten braken aan toen de jury zich beraadde. In het café van MartiniPlaza werd de uitslag bekend gemaakt. Hoewel de publieksprijs verdiend naar Hoogezand ging, benoemde de jury Team Toekomst tot winnaar van de Noorderbaanbattle! De jury vond dat ons team de beste presentatie, motivatie en resultaten had geleverd.
Uitzinnig van vreugde vlogen we elkaar in de armen. Dit hebben we samen bereikt. Dit is een kroon op onze battle." - Ansjelly

Geen opmerkingen:

Een reactie posten